״וזבחת מבקרך ומצאנך אשר נתן ה׳ לך…״.
היהדות היא הדת העתיקה ביותר על פני הגלובוס. בתוך הדת המורכבת הזו התפתחו במהלך השנים מסורות מורכבות ומנהגים שונים. כל אלו הפכו במהלך השנים ממסורות ומנהגים להלכות וחוקים המחייבים את האדם הרוצה לקיים אורך חיים יהודי לציית להם. מרבית החוקים וההלכות הנהוגים במסורת היהודית קשורים במזון. לשלל החוקים הללו הקשורים בנושא מזון קוראים חוקי הכשרות. חוקים אלו עוסקים בכל הקשור בשרשרת המזון של המאמין היהודי. מייצור המוצרים בצורה מפוקחת ועד הכנת המזונות ודרך אכילתם, כשרות כוללת בתוכה את פירוט דרך הביצוע של כל אלו.
מתוך הצורך לפקח על איכות המזון הנצרכת על ידי היהודי נוצרו מקצועות קצה האמונים על שמירה על המזונות העיקריים. מקצוע השחיטה הוא כזה בדיוק. השוחט הוא שער המעבר של הבשר מהחיה עד לצרכן הסופי. בתור שכזה אחראי השוחט להכין את הבשר בצורה הנכונה ולפסול את הבשר הלא כשר. לימוד שחיטה כשרה הוא קורס מורכב מאוד המאגד בתוכו למידה עיונית והתנסות מעשית. כשבאים לעבור קורס לימוד שחיטה כשרה צריכים לקחת בחשבון את השלבים השונים שאותם הולכם לעבור במסגרת הקורס.
החלק העיוני מצריך סובלנות והקפדה.
בחלקו הראשון של קורס לימוד שחיטה כשרה עוברים התלמידים הכשרה מקיפה בנושאים עיוניים רבים כמו ההלכות, המסורות והברכות הקשורים לתחום. על כל שוחט החובה להבין את המסורת העתיקה של מקצוע השחיטה כמו גם את ההלכות השונות הסובבות את הכנת הסכין והחיה לשם ביצוע השחיטה. על כל תלמיד לשנן את הברכות המדוייקות הנאמרות לפני, בזמן ואחרי פעולת השחיטה עצמה. בנוסף לומדי בקורס הזה ידע אנטומי על החיות אותן שוחטים על מנת לאפשר לשוחט להפחית את הסבל הנגרם לחיה למינימום האפשרי. החלק העיוני בקורס חשוב ביותר ומהווה חצי מהציון הסופי.
החלק המעשי לא לבעלי לב חלש.
כמובן שמקצוע השחיטה של ימינו איננו מצריך עוד מהשוחט לדעת כיצד לאחוז נכון את הסכין ובמקביל את החיה. פעם שוחט היה צריך להיות אדם חסון שיכול להתמודד עם חיה משתוללת. כיום מקצוע השוחט מוגבל יותר לעבודה בבתי מטבחיים בהם יש כלים חדשניים המסייעים בעבודת השחיטה. בתי המטבחיים של היום הם בסך הכל אותם חנויות שוחט קטנות שפעם היו כל כך נפוצות. כמו שיכלנו לראות לימודי שחיטה אינם דבר פשוט. תחושת הגאווה האישית והמשפחתית המלווה מקצוע תורני שווה את המאמץ הניכר להשגת התעודה. אל תהססו לבחור מקצוע עם קדושה.